(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2025)
У статті здійснено аналіз джерельної бази із вивчення формування куль-тури історичної пам’яті про події Голокосту в Данії. Застосовано методи історіографічного та порівняльно-історичного аналізу, й узагальнення, що дало змогу класифікувати основні групи джерел. Автор дотримується класифікації джерел за ознакою форми. Показано, що джерела різного типу відтворюють як історичний контекст подій, так і динаміку їхнього осмислення в публічному просторі.