(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
На основі історичних матеріалів журналу “Огонек” за 1986–1991 рр. досліджено абсолютно нове бачення постаті Й. Сталіна та його політики. Зазначається, що саме зі сторінок популярного тижневика читачі дізнавалися про жахи сталінської репресивної машини, які замовчувалися десятиліттями. Здійснений структурний та проблемно-тематичний аналіз публікацій тижневика з даної теми дозволяє простежити тенденцію до розвінчання культу особи Й. Сталіна в уявленнях радянських людей. Підкреслено вагомий внесок періодичної преси у формуванні нової свідомості читачів та переосмисленні власної історії.