(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті охарактеризовано особистість Олександра Воронина (1926–2013 рр.) – представника громадського і церковного життя української діаспори США – на основі аналізу його родинної бібліотеки. Автор показує духовний світ, професійні та інтелектуальні запити діяча. Розкрито культурологічну складову його творчості. Встановлено зв‟язки між інтелектуальним середовищем і творчою діяльністю. Визначено суспільне значення його активності. Оцінено зміст та ідейну спрямованість літератури, яка відігравала роль джерела духовної та інтелектуальної творчості О. Воронина.