(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті пошановується особистість українського історика, вченого, професора Університету Св. Володимира Олександра Івановича Ставровського (1811-1882) та розглядається його життєвий шлях, об‟єктивно досліджується його педагогічна і наукова діяльність та наукова спадщина, завідування Музеєм старожитностей Університету Св. Володимира на основі аналізу історіографії про нього із середини ХІХ – до початку ХХІ ст.