(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті вивчається основні принципи ім‟янаречення в суспільстві Гетьманщини. Встановлюються найбільш поширені імена, ставлення до імені та його вибору. Загалом вибір імені дитини цілком залежав від священика, котрий, однак, мусив взоруватися на запити своєї пастви. Такі уподобання формувалися як результат двосторонньої взаємодії релігії та соціуму. Церква могла запропонувати широкий вибір канонічних імен, однак населення використовувало досить обмежений набір найбільш популярних. При цьому чоловічий іменник був приблизно удвічі більшим, що є наслідком відповідного впливу християнства з його патріархальністю