(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті викладається обґрунтування критеріїв для побудови типологічних рядів намистин, як найчисельніших знахідок у жіночих пізньосарматських похованнях. Так класоутворюючу роль відіграє колір. За колірною ознакою виділяється 10 класів намистин. В рамках яких, на основі форми намистин, виокремлюються 95 типів, серед них: 5 типів безбарвних намистин, 8 типів намистин білого кольору, 9 типів – чорного, 9 типів – червоного, 15 типів – помаранчевого, 12 типів – жовтого, 12 типів – зеленого, 9 типів – блакитного, 12 типів – синього, 4 типи – фіолетового.