(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
На основі переважно мемуарної літератури та щоденникових записів здійснена спроба реконструкції образу Афганістану та його мешканців, а також афганського конфлікту та участі в ньому СРСР, в усвідомленні радянських військовослужбовців-“афганців”. Доведено, що образ “чужого” в свідомості радянських військовослужбовців в умовах жорсткої збройної конфронтації поступово трансформувався в образ “ворога”. Простежено еволюцію ставлення до афганських подій і участі в них СРСР з боку безпосередніх учасників конфлікту.