(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті продовжено аналіз інформативності описово-статистичних джерел ранньомодерної доби на прикладі приватної маєтності (в даному випадку Комарнівського ключа у Львівській землі Руського воєводства). Розглянуто два розлогі інвентарі маєткового комплексу – недатований (орієнтовно укладений в третій чверті XVII ст.) і з 1746 р., за якими досліджено оселення та загосподареність ключа. З використанням інших джерел, укладених в цей же час (єпископської візитації грекокатолицьких церков Щирецького намісництва та реєстру поголовного податку з євреїв Львівської землі), перевірено вірогідність демографічних параметрів.