(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті на основі аналізу монографічної та періодичної літератури робиться спроба встановити історичні обставини, причини, які призвели в середині ХІІІ ст. до вибору князями Північно-Східної Русі ординської державно-політичної моделі розвитку. Окремо аналізується історія діяльності князя Олександра Ярославовича та його співпраця з татарськими ханами з питань встановлення політичної та соціально-економічної залежності руських князівств від Орди.