(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті розглядаються питання становлення духовної освіти на Поділлі ХVІІІ-ХІХ ст. Доведено, що поширенню освітніх духовних закладів в регіоні сприяла активна діяльність польського католицького духовенства, що будували і відкривали на власні кошти приходські училища, духовні семінарії, гімназії, єпархіальні училища тощо і тим самим заклали міцні підвалини освіти на Поділлі.