(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
Стаття присвячена особливостям технології вирощування тютюну в господарствах Полтавської губернії у другій половині ХІХ – на початку ХХ століть. Спираючись на відповідний статистичний матеріал, здійснено аналіз динаміки розвитку тютюнової галузі регіону. Акцентовано увагу на тому, що розмір посівних площ, відведених під культуру тютюну, залежав від різних чинників, основним серед яких було зниження чи зростання ринкових цін на тютюн. Зауважено, що провідна роль у вирощуванні тютюну належала селянським господарствам. Звернуто увагу на заходи полтавських земців, спрямовані на підтримку місцевих тютюносійних господарств.