(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті йдеться про погляди на одруження та шлюбні стратегії представників народолюбної інтелігенції Наддніпрянщини у другій половині ХІХ ст. На основі вивчення наративних джерел: мемуаристики, епістоляріїв, художньої літератури були визначені особливості чоловічого та жіночого бачення майбутнього партнера і роль у цьому ідеологічних переконань, досліджені тактики матримоніальної поведінки.