(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті, на основі джерельного масиву даних, висвітлюється та аналізується аспект зародження громадянського суспільства у міському просторі півдня України другої половини XIX – початку ХХ ст. у контексті діяльності представників органів місцевого самоврядування. Зосереджено увагу на роботі гласних Катеринославської міської думи, їх взаємовідносинах з органами виконавчої влади, зв‘язках з міським населенням. Доводиться усвідомлене позиціонування гласними своєї представницької ролі у межах соціуму