(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
У статті розкривається питання діяльності місцевих органів управління освітою на Харківщині по запровадженню української мови навчання у шкільній освіті у період Центральної Ради. Досліджується створення центральною владою ефективного місцевого апарату управління освітою для забезпечення українізації. Аналізуються основні чинники, які гальмували цей процес. Описуються дії місцевої влади для подолання деяких проблем, наприклад покращення рівня володіння українською мовою серед учителів.