(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2017)
Стаття присвячена суспільно-політичним настроям та викликам перед українськими офіцерами Російської імператорської армії в Україні. Висвітлено умови перебування українських офіцерів на фронтах Першої світової війни напередодні Лютневої революції 1917 р. Зроблено спробу показати їхні політичні орієнтації, поведінку на тлі революційних подій в Україні в 1917 р. та в перших місяцях творення української державності. У статті на прикладі мемуарів розкрито особисте ставлення офіцерів до зміни політичного ладу та акцентовано увагу на проблемі вибору ними політичного шляху в умовах цих змін.