(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Розглянуто особливості функціонування поштової служби України в роки революції і громадянської війни за існування Тимчасового уряду, Центральної Ради, Гетьманату П. Скоропадського, Директорії УНР і радянської влади. Приділено увагу роботі Генерального Секретаріату пошт і телеграфів, Міністерству пошти і телеграфу УНР, Народному Секретаріату пошт і телеграфів УСРР. Указано на випуск в обіг перших українських поштових марок з державною символікою. Зазначено на труднощі та недоліки в роботі поштової служби, що було спричинено частими змінами влади.