(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті аналізуються настрої місцевого населення окупованих нацистами територій Житомирської та Вінницької областей (які у 1941–1944 рр. були включені до складу генерального округу ―Житомир‖). Визначено, що на початку нацистської окупації через довоєнні сталінські репресії населення сприйняло прихід німців позитивно або нейтрально. У зв‘язку з жорстокою нацистською окупаційною політикою від кінця 1941 – початку 1942 рр. настрої місцевого населення Житомирсько-Вінницького регіону почали змінюватися до негативного сприйняття окупантів як свого головного ворога.