(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті визначено завдання розглянути соціальну політику румунської окупаційної влади відносно до пересічних мешканців Одеси. На основі архівних джерел, спогадів очевидців, тогочасної періодики висвітлюються її головні напрямки та зміни протягом 1941–1944 рр. Простежується питання активного використання румунською пропагандою соціальної політики як засобу формування позитивного образу румуна-визволителя та гуманіста. На підставі проведеного аналізу автори обґрунтовують її популістський характер, доводять, що реакція одеситів до дій нової влади не була одностайною та однозначною, а залежала від їх соціального стану, особистих ідеологічних переконань, поведінки самих румунів та ситуації на фронті.