(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті проаналізовано процес виникнення та розвитку десантно-штурмових військ Радянського Союзу, їх вплив на зародження та розвиток аеромобільних військ України після розпаду СРСР. Визначаються причини виникнення десантно-штурмових військ та мотиви діяльності військовополітичного керівництва СРСР щодо даного явища в порівнянні з аналогічними процесами, які відбувались у США. Розглянуто методи та успішність вирішення військово-політичним керівництвом СРСР даного проблемного питання. З одного боку, у минулому можна знайти причини сьогоднішніх проблем, з іншого – аналіз історичного досвіду може дати відповіді на запитання щодо раціональних шляхів подальшого розвитку.