(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглядається протестантська модель життєвого успіху, яка є властивою для українських віруючих. Вказується на відмову від аскези в протестантському середовищі. У той же час протестантське вчення виступає проти багатства як самоцілі, а розуміння життєвого успіху для українських віруючих не вимірюється матеріальними показниками. У протестантських громадах концентрується увага на участі в економічному, політичному житті держави, а також на допомозі у вирішенні гострих соціальних проблем. Протестанти різних конфесій здійснюють благодійні проекти і місіонерську роботу. Синтез особистого успіху із соціальним став взірцем для життєвих орієнтирів вітчизняних протестантів.