(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті зроблено огляд низки видів писемних джерел, які розкривають проблему збереження українських історико-культурних пам‘яток у Другій Речі Посполитій (1918–1939 рр.). Зазначено, що ними є, зокрема, збірники документів і матеріалів, періодика, деякі праці та спогади учасників тодішньої пам‘яткоохоронної діяльності з української та польської сторони. Охарактеризовані також матеріали культурного та суспільно-політичного характеру, зосереджені в українських архівах. Це Центральний державний історичний архів України, м. Львів, державні архіви західних областей України, території яких у міжвоєнний період перебували у складі Польщі. Зроблено висновок про наявність вагомих видових корпусів писемних джерел, достатніх для розкриття означеної проблеми.