(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Дана стаття присвячена особливостям житлової архітектури міст пізньосередньовічної Англії. Автор ставить собі за мету дослідити аспекти будівництва, планування, інтер‘єру міських житлових будинків з погляду соціальної історії. Як демонструє автор, незважаючи на істотну регіональну специфіку, в цілому в XIV-XV ст. спостерігався відчутний прогрес у розвиткові житлової архітектури міст Англії, в тому числі технічний (впровадження нових будівельних матеріалів і конструктивних елементів) та естетичний (приділення більшої уваги оздобленню будівель). Простежено зв‘язок еволюції житлової архітектури з топографічними (дефіцит доступних для забудови площ), економічними (матеріальне становище мешканців міст), соціальними (бажання утвердити своє місце в соціальній ієрархії), ідеологічними (розвиток сфери приватності) чинниками.