(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті аналізується функціонування нацистського комплексу таборів ―Треблінка‖ на території окупованої Польщі. Увага акцентується на таборі знищення ―Треблінка-2‖, де загинула значна частина євреїв Генерал-губернаторства під час реалізації операції ―Рейнгард‖, а також депортовані євреї з окремих європейських країн в рамках програми ―остаточного вирішення єврейського питання‖. Розглядається процес депортацій, методи знищення і приховування слідів злочину, подальша доля нацистських функціонерів.