(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджено еволюцію міжнародної політики США щодо В‘єтнаму в 1961–1963 рр. Охарактеризовані причині підтримки Вашингтоном південно-в‘єтнамського уряду в Сайгоні. З‘ясовано роль президента США Джона Кеннеді у формуванні американської політики у в‘єтнамські проблемі. Висвітлені позиції різних угрупувань у середині американських правлячих кіл у питанні розробки та реалізації міжнародної політики США щодо В‘єтнаму протягом періоду, що досліджується. Встановлено причини втягування Вашингтона у в‘єтнамський конфлікт, а також зовнішньополітичні наслідки цих дій для США і В‘єтнаму.