(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розкривається історія відомої фотографії “Комбат” Макса Альперта. Розглядаються різноманітні версії її появи, описуються пошуки прототипу зображеного на ній командира, місця, часу і обставин фотографування. Увага акцентується на аналізі достовірності документів, правдивості інформації, наведеної в публікаціях журналістів і свідченнях ветеранів. Автор відходить від суто героїзованої версії історії про “Комбата”, яка домінує в українських і російських публікаціях останніх десятиліть. На підставі ретельного аналізу історичних джерел розвінчується міф по “Комбата”, як політрука Олексія Єрьоменка.