(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена інтерпретації виділених автором типів металевих ножів ранньої бронзи Степової частини України. Серед типів представлені зброя (6 типів), білувальні ножі пастухів (ті ж типи, але з заовеленим кінцем клинка), бритви, хірургічні інструменти, ритуальні ножі або також хірургічні інструменти. Розглядаються особливості кріплення руків‘їв для зброї та для господарських потреб. Розподіл зброї та білувальних ножів за культурами дає додаткові підстави стверджувати, що ямно-катакомбне суспільство було озганізовене за кастовим принципом.