(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
На підставі аналізу судових сімейних справ кінця ХІХ – початку ХХ ст. робиться спроба реконструювати родинне життя селян південноукраїнського регіону. Аналізується стан селянського самоврядування в українському селі. Розглядається діяльність волосного суду, створеного в результаті селянської реформи 1861 року. Також у статті розглядається судова система, що була запроваджена в Російській імперії за судовою реформою 1864 року. Досліджується організація та діяльність волосного судочинства та селянського самоврядування.