(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розкриваються основні напрями діяльності муніципальної влади м. Харкова в період Першої Світової війни. Аналізується ефективність діяльності харківського міського самоврядування, визначаються недоліки політики гласних Думи в даний історичний період. З початком Першої Світової війни муніципальні органи всіх міст України зіткнулись з великою кількістю надзвичайно важливих проблем. Рівень ефективності та ступінь відповідальності є визначними характерними рисами діяльності міської Думи та Управи цього періоду. Не виключенням стало і харківське міське самоврядування, позиція якого зосередила вирішення стратегічних потреб міста у військовий період.