(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена дослідженню участі сільського жіноцтва в промислах на Харківщині та пов‘язаних з ними соціально-економічними, гендерними та традиційно-побутовими відносинами в роки непу. Охарактеризовано специфіку життя селянок-підприємниць, їх місце в родині й суспільстві, економічний стан їх господарств в різних умовах й на різних етапах історичного розвитку. Досліджено географію та регіональні особливості пов‘язані з розвитком промислів у гендерних відносинах.