(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглядаються причини утвердження європейських моральних цінностей модерністського суспільства, що передбачали рівні політичні, економічні, соціальні, особисті права для жінок і чоловіків. За роботами радянських партійних ідеологів вивчаються ідеї соціалістичного фемінізму і шляхи реалізації цієї ідеї в СРСР. Досліджуються права жінок на основі аналізу українського радянського законодавства 20-30-х рр. ХХ ст. Стверджується, що ―прищеплення‖ нових моральних якостей радянським громадянам призвели до трансформації в сімейно-побутовій сфері українського суспільства і зміні соціального статусу жінки.