(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглянуто особливості організації роботи з ліквідації неписьменності та малописьменності в середовищі жіноцтва Львівщини в 1945 р. На основі аналізу архівних джерел та матеріалів, а також наукової літератури висвітлено основні характеристики процесу відновлення й діяльності культурно-освітніх установ на території Львівської області та участь у них жіночої частини населення. З‘ясовано суттєві позитивні та негативні аспекти в процесі ліквідації неписьменності та малописьменності серед жінок у перший рік післявоєнної відбудови.