(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті висвітлено історію створення Обласного комунального музею Богдана Лепкого в м. Бережани, наголошено на подвижницькій діяльності мецената Романа Смика. Зроблено огляд експозиційних залів музею, опис окремих експонатів, документів із особового архіву діяча. На основі архівних джерел і друкованих матеріалів досліджено внесок музею в популяризацію творчості видатного українського письменника, у збереження історичної пам‘яті народу. Статтю приурочено двадцятиліттю від часу заснування музею.