(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Ідеться про формування та особливості наукових поглядів професора А.О. Введенського на походження і розвиток документознавства. Перебуваючи під впливом ідей дипломатики, історик робить висновок про подібність об‘єктно-предметної сфери документознавства й дипломатики. Підміна понять ―документознавство‖, ―дипломатика‖, ―джерелознавство‖ детермінує хибні міркування про їх зміст. Це було пов‘язано з переглядом традиційних уявлень про об‘єкт досліджень дипломатики і джерелознавства через розширення кола джерел і потрапляння в поле уваги дослідників тих, які перебувають у динамічному стані, або мають інші відмінні від усталеного сприйняття сутнісні характеристики. Документознавчі погляди А.О. Введенського віддзеркалюють особливість цього історичного моменту.