(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У результаті аналізу відомих і маловідомих праць та музейних фондових колекцій у статті висвітлюється проблема дослідження предметів народного строю українців Буковинського Поділля ХІХ – першої половини ХХ ст. У зв‘язку з необхідністю розташування зібраної інформації у зручному для її подальшого обліку й пошуку форматі та встановленню внутрішнього взаємозв‘язку ознак даного виду об‘єктів вперше подається спроба створення розширеної класифікації традиційного вбрання буковинських подолян із врахуванням локально-зональних ознак їх комплексів.