(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті автор розглядає репресивну діяльність Домініканського ордену та представників Ордену францисканських міноритів у Південній Франції в ХІІІ – ХІV ст. спрямовану проти єретичних рухів катарів, вальденсів, бегінів та бегардів. Використовуючи корпус тогочасних писемних джерел, в першу чергу, реєстри Інквізиції та проколи допитів, автор аналізує ключові аспекти інквізиційного слідства та судового процесу, а також міри покарання для звинувачених у єресі. Окрема увага приділяється аналізу особливостей релігійного тла у регіоні Окситанії, в контексті висвітлення передумов появи Інквізиції.