(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглядається співробітництво України та Японії у сфері ядерної безпеки у період з 1986 р. до 2016 р. Аналізуються три напрямки двосторонньої співпраці: допомога Японії у ліквідації ядерної зброї у колишньому СРСР, включно з Україною; співробітництво у сфері ліквідації наслідків аварій на Чорнобильській та Фукусімський АЕС та співпраця у рамках ООН з питань ядерного нерозповсюдження та, зокрема, ядерної програми Північної Кореї. Авторка робить висновок, що українсько-японська співпраця у сфері ядерної безпеки є важливим пріоритетом для обох країн та може вважатися прикладом успішної кооперації як на двосторонньому, так і на міжнародному рівнях,а також акцентує увагу на перспективах подальшого науково-технічного співробітництва по лінії ―ФукусімаЧорнобиль‖.