(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглядається природа князівської влади руських князів в ранній період історії Київської Русі. Визначається характер влади князя, її правове закріплення та визнання тогочасним руським суспільством. Доводиться, що влада князя носила сакральний характер, як в язичницький період існування руської державності, так і в ранньохристиянську добу. Подано інформацію про використання київськими князями представниками династії Рюриковичів тогочасних владних атрибутів для встановлення власної одноосібної влади на Русі.