(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджується процес становлення і розвитку науки фінансового права у Новоросійському університеті (м. Одеса) через призму наукової спадщини перших викладачів фінансового права цього навчального закладу – І.І. Патлаєвського та С.І. Іловайського. Їхні праці сприяли розв‟язанню назрілих завдань фінансової теорії і практики, розвитку власного понятійно-категоріального апарату й методологічного інструментарію та інституціоналізації фінансового права як самостійної сфери наукового пошуку. Наукова діяльність професорів І.І. Патлаєвського та С.І. Іловайського дозволяє їх вважати фундаторами Новоросійської школи фінансового права.