(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Висвітлено формування кураторії Львівського шкільного округу. Проаналізовано нормативно-правові документи, які регламентували діяльність кураторів, візитаторів і шкільних інспекторів. Упродовж свого існування кураторія намагалася виконати покладені на неї завдання, зокрема, подолати відмінності в освітній сфері, та сприяти організаційному й програмному злиттю галицького шкільництва зі загальнопольським. Однак позбутися напруженості у відносинах влади з непольським населенням Галичини їй так і не вдалося. Національна проблема в краї, зокрема в шкільництві, в окреслений період лише загострилася.