(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджено історичні умови, в яких відбулася рееміграція частини болгарського населення Таврії до Царства Болгарії під час Другої Світової війни. З‟ясовано, що каталізатором, який спонукав переселенців до виїзду стали репресії та утиски більшовицького та нацистського режимів. Висновки унаочнені комплексом документальних першоджерел з фондів Державного архіву Запорізької області, більшість з яких вперше введено до наукового обігу.