(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті на основі невідомих та маловідомих документів розкривається проблема участі іноземців у структурах ОУН і УПА на теренах Карпатського краю. Встановлено, що реалізації етнонаціональної політики надавалося важливе значення. Показана вдало продумана концепція побудови спільного фронту поневолених народів Сходу Європи та Азії, яка сприяла залученню до українського визвольного руху представників різних національностей: євреїв, росіян, караїмів, румунів, сербів, угорців, узбеків, бельгійців, італійців та ін.