Заборонене дозвілля студентів Університету св. Володимира: алкоголь, азартні ігри, публічні будинки (1834-1863) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Стаття присвячена дослідженню дозвілля студентів Університету св. Володимира впродовж 1834-1863 рр. Головна увага звернена на девіантні форми студентського відпочинку. Зокрема, висвітлено специфіку споживання студентами спиртного, участь в азартних іграх і відвідування публічних будинків. Результати дослідження засвідчують, що заборонене дозвілля студентів було однією з форм гедоністичної релаксації, виявом протесту проти інспекційного контролю і елементом студентської корпоративної культури.