Маловідомі факти з академічного життя К.Г. Воблого (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті охарактеризовано науково-організаційну роботу К.Г. Воблого (1976 – 1947) в Українській академії наук. На основі значної кількості документальних джерел висвітлено невідомі факти з його академічного життя. Досліджено викладацьку роботу вченого у Таврійському університеті під керівництвом академіка В.І. Вернадського. З’ясовано, що в Академії наук К.Г. Воблий організував Комісію для вивчення народного господарства України та Семінар для вивчення народного господарства, які були осередками історико-економічних досліджень. Проаналізовано діяльність Соціально-економічному відділу Академії наук, в умовах репресій проти українських вчених у 30-х рр. ХХ ст. Вивчено документи, які свідчать про ідеологічний та адміністративний тиск на вченого і з’ясовано умови сприйняття ним радянської влади.