Репресії проти політичної опозиції в УСРР у 1920–1925 рр. у сучасному вітчизняному історіографічному дискурсі (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Проаналізовано праці сучасних вітчизняних істориків, в яких висвіт-люються причини, етапи, форми, види, специфіка та наслідки репресивної політики більшовиків щодо членів та керівництва опозиційних партій і течій в Україні в 1920–1925 рр. Спираючись на науковий доробок, показано, що репресії проти політичних опонентів в УСРР були інспіровані та здійснювалися під пильним контролем Політбюро ЦК РКП(б) та ЦК КП(б) У. При цьому більшовики, активно використовуючи органи ЧК-ГПУ-ОГПУ та судову гілку влади, а також залучаючи колишнє керівництво партій ліворадикального спрямування до формування апарату влади в УСРР, змогли за відносно короткий термін встановити монопартійну політичну систему.