Написання історії фабрик та заводів в УСРР: приклад Дніпрогесу (1930-ті рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті охарактеризовано кампанію з написання історії Дніпрогесу, що проводилася у 1930-х рр. і була частиною загальносоюзного проекту, присвяченого створенню радянської історії фабрик та заводів. Проаналізовано діяльність місцевої редакції, що займалася написанням історії гідроелектростанції, і основним джерелом інформації про будівництво Дніпрогесу використовувала спогади робітників. На основі архівних матеріалів окреслено способи збирання спогадів дніпробудівців: вечори спогадів, індивідуальні бесіди членів редакції з робітниками, написання автобіографій дніпробудівцями. Основну увагу зосереджено на засобах, що використовувалися задля конструювання пам’яті «нової людини» під час організації та проведення вечорів спогадів.