Створення та розвиток Запорізького пожежного технікуму у 1918 – 1934 роках (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Метою дослідження є розгляд основних аспектів роботи пожежної школи-технікуму у місті Запоріжжя у 1918 – 1934 роках. В науковій роботі характеризуються загальні проблеми розвитку Запорізького пожежного технікуму (школи брандмейстерів): правила прийому до освітньої установи, навчальні дисципліни, фінансування. Також розглядаються питання роботи комісії народного комісаріату освіти УСРР в технікумі на початку 1930-х років. В статті використовувалися проблемно-хронологічний та історико-системний методи дослідження, що дали можливість,на нашу думку, об’єктивно підійти до аналізу вказаних наукових питань. Дана наукова стаття базується на матеріалах маловивчених періодичних видань пожежного спрямування 1920-х - 1930-х років.