ПОЧАТОК ОСВОЄННЯ ОЧАКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ У 1789-1793 РОКАХ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена Очаківської області, офіційно приєднаній до Російської імперії згідно Яського миру 1791 року, та діям уряду по освоєнню та заселенню території цієї адміністративної одиниці, розташованої в Буго-Дністровському межиріччі. В статті подано аналіз межових відомостей 1792- 1793 років, та вперше подається відомість 1793 року, яка проливає світло на стан заселеності Очаківської області, та розподіл земельних ділянок під державні та приватні поселення.