ПОЛОНІЯ ХАРКОВА ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ НА СТОРІНКАХ ПОЛЬСЬКОМОВНИХ БІОГРАФІЧНИХ СЛОВНИКІВ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті, підготовленій на підставі матеріалів біографічних словників різної тематики і спрямованості, опублікованих у Польщі, проведено аналіз ступеня відображення на їх сторінках біографічних сюжетів представників харківської полонії та видатних поляків, які на певному етапі свого життя були пов‟язні містом. Авторка дійшла висновку, що частина з них згадується на сторінках біографічних словників, опублікованих у різні часи окремими польськими дослідниками та науковими інституціями.