ГРОМАДСЬКО-ПОЛІТИЧНІ ПОГЛЯДИ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ В.І. ГОШКЕВИЧА (1860–1928) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті представлено особливості громадсько-політичної діяльності знаного краєзнавця, археолога та засновника першого у Херсоні музею Віктора Івановича Гошкевича. Розглянуто його видавничу діяльність та проаналізовано зміст публікацій в яких міститься інформація про політичні погляди головного редактора газети “Юг”. Охарактеризовано його активну громадську позицію у роки революції 1905 р. Висвітлено зв‟язок Віктора Івановича з діяльністю Конституційно-демократичної партії (кадетів) на Півдні України. Проаналізовано його ставлення до радянської влади.