НІМЕЦЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ В УМАНІ У 1918 р. (ЗА МАТЕРІАЛАМИ ЩОДЕННИКА П. Ф. КУРІННОГО) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджено щоденникові записи уманського адвоката та громадського діяча Петра Федоровича Курінного (1852 – 1931 рр.) за 1918 рік, коли в місті Умань перебувала німецька військова адміністрація. Наведені біографічні відомості про автора щоденників, коротко аналізується зміст джерела, реакція різних верств місцевого населення на прихід нової влади та її дії щодо реквізиції майна і накладення контрибуцій. Наводяться фрагменти нещодавно опублікованих щоденникових записів, які є цінним джерелом нової соціальної історії та краєзнавчих досліджень.